Gdańska Stekownia
od 1150 zł
0,00 zł
- OFERTA DLA: 10-50 gości
- LOKALIZACJA: Gdańsk starówka
- W CENIE: rezerwacja wyjątkowego stołu JeyJey, woda w karafkach
- RABAT JEYJEY: -5% na całe zamówienie online
Opis
Opis
RESTAURACJA NA TWOJE URODZINY:
Lokal, który serwuje mięso z własnej hodowli z gospodarstwa z samego serca Kaszub.
WYJĄTKOWE MIĘSO:
Woły karmione są ekologiczna paszą bez stymulatorów wzrostu i antybiotyków. Rasa Kobe (Wagyu) jest uznawana na całym świecie jako rasa najwyższej jakości.
Steaki charakteryzują się niezwykłą delikatnością i aromatem. Unikalnym elementem wołowiny Wagyu jest to, że ich tłuszcz
zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, co stawia je w rzędzie tłuszczów zdrowych, a także nadaje niepowtarzalną głębię
smaku.
URODZINOWA OFERTA ZAWIERA:
– specjalna rezerwacja stolika urodzinowego w godz. 19:00 – 23:00
– rabat 5% od JeyJey na zamówienie online
– dedykowany kelner
– woda w karafkach
Wszelkie zmiany w ofercie dopuszczalne – zapraszamy do kontaktu.
WYBÓR JEDZENIA Z MENU:
•Roladki z kurczakiem
•Carpaccio z buraka
•Mini burgery z wołowiny Wagyu
•Sałatka ze śledziem, porem i zielonym groszkiem w sosie śmietanowym
•Tatar z wołowiny Wagyu serwowany z estragonowym aioli i grzankami
•Sałatka z grillowaną piersią kurczaka z malinowym sosem vinegre
•Zupa gulaszowa z warzywami
•Wybór ciast
•Pieczywo
•Masło
Cena 60 zł/os.
• Tatar z wołowiny Wagyu
• Szparagi zawijane szynką parmeńską
• Tatar ze śledzia na sałatce ziemniaczanej
• Roladki faszerowane łososiem i szpinakiem
• Wołowina duszona w czerwonym winie
• Śliwka zawijana w boczku
• Sałatka Crosby Wedge
• Deska serów i wędlin
• Wybór ciast
• Owoce
• Pieczywo
• Masło
Cena 85 zł/os.
Do wyboru:
-krem z pomidorów
-francuska zupa cebulowa
Koszt 18zł/porcja
Do wyboru:
-grillowany łosoś z puree i szpinakiem
-grillowany kurczak z puree i szpinakiem
Koszt 36zł
STEKI:
DOJRZEWANIE NA MOKRO
Picanha – 75 zł (ok. 350g)
Rumpstek – 89 zł (ok. 350g)
Tenderloin steak – 129 zł (ok. 200 g)
Ribeye Steak – 159 zł (wet-aged ok 500 g)
Ribeye Steak – 199 zł (wet-aged ok 600 g)
New York Strip – 199 zł (wet-aged ok 550 g)
Top round steak – 30 zł/100 g
Denver Cut steak – 30 zł/100 g
DOJRZEWANIE NA SUCHO
New York Steak – 299 zł (dry- aged) powyżej 700 g
Rib Steak – 299 zł (dry-aged) 800 g
T-Bone Steak – 349 zł
PRZYSTAWKI
Grillowany szpik kostny z chimichurri – 29 zł
Tatar z estragonowym aioli – 39 zł
Gambas al ajillo – 59 zł
Krewetki smażone w oliwie z czosnkiem i papryczka chili
Przegrzebki beurre blanc – 79 zł
Pasztet z gęsich wątróbek – 18 zł
Langres z musem z fig – 65 zł
Bakłażan zapiekany z mozzarellą i pomidorami – 18 zł
Maciej Pawlikowski –
W mojej ocenie najlepsze steki w Trójmieście. Podawane mięso pochodzi z ich własnej hodowli zlokalizowanej na Kaszubach. Ostatnio próbowałem Ribsteak’a (waga do 800gram – załączam zdjęcie), cena pewnie nie zachęca, ale dla miłośników tego typu kuchni jest to rozkosz dla podniebienia:) próbowałem również inne pozycje z menu i szczerze polecam Ribeye Steak sezonowany “na mokro”. Serwują też świetnego tatara z odrobiną brandy w kieliszku – świetne połączenie. Polecam restaurację !!