Gdańska Stekownia

od 1150 zł

Oceniony 5.00 na 5 na podstawie 1 oceny klienta
(1 opinia klienta)
  • OFERTA DLA: 10-50 gości
  • LOKALIZACJA: Gdańsk starówka
  • W CENIE: rezerwacja wyjątkowego stołu JeyJey, woda w karafkach
  • RABAT JEYJEY: -5% na całe zamówienie online

    ▼ Zamów za minimum 1150 zł:

    ▼ Zamów za minimum 1550 zł:

    ▼ Zamów za minimum 1750 zł:

    ▼ Zamów za minimum 1950 zł:

    Skontaktuj się z nami mailowo, aby ustalić ofertę.

    • 299 zł

    -> menu na dole strony

    • 60 zł
    • 85 zł
    • 18 zł
    • 36 zł
    • 69 zł
    • 49 zł
    • 15 zł
    • 15 zł

Opis

Opis

Lokal, który serwuje mięso z własnej hodowli z gospodarstwa z samego serca Kaszub. Woły karmione są ekologiczna paszą bez stymulatorów wzrostu i antybiotyków. Rasa Kobe (Wagyu) jest uznawana na całym świecie jako rasa najwyższej jakości.
Steaki charakteryzują się niezwykłą delikatnością i aromatem. Unikalnym elementem wołowiny Wagyu jest to, że ich tłuszcz
zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, co stawia je w rzędzie tłuszczów zdrowych, a także nadaje niepowtarzalną głębię
smaku.

 

OFERTA ZAWIERA:

– specjalna rezerwacja stolika urodzinowego w godz. 19:00 – 23:00 
– rabat 5% od JeyJey na zamówienie online
– dedykowany kelner
– woda w karafkach

Wszelkie zmiany w ofercie dopuszczalne – zapraszamy do kontaktu.

Poniżej wybór jedzenia z menu.

 

 

•Roladki z kurczakiem
•Carpaccio z buraka
•Mini burgery z wołowiny Wagyu
•Sałatka ze śledziem, porem i zielonym groszkiem w sosie śmietanowym
•Tatar z wołowiny Wagyu serwowany z estragonowym aioli i grzankami
•Sałatka z grillowaną piersią kurczaka z malinowym sosem vinegre
•Zupa gulaszowa z warzywami
•Wybór ciast
•Pieczywo
•Masło

Cena 60 zł/os. 

• Tatar z wołowiny Wagyu
• Szparagi zawijane szynką parmeńską
• Tatar ze śledzia na sałatce ziemniaczanej
• Roladki faszerowane łososiem i szpinakiem
• Wołowina duszona w czerwonym winie
• Śliwka zawijana w boczku
• Sałatka Crosby Wedge
• Deska serów i wędlin
• Wybór ciast
• Owoce
• Pieczywo
• Masło

Cena 85 zł/os.

Do wyboru:

-krem z pomidorów
-francuska zupa cebulowa

Koszt 18zł/porcja

Do wyboru:

-grillowany łosoś z puree i szpinakiem
-grillowany kurczak z puree i szpinakiem

Koszt 36zł

STEKI: 

DOJRZEWANIE NA MOKRO

Picanha – 75 zł (ok. 350g)

Rumpstek – 89 zł (ok. 350g)

Tenderloin steak – 129 zł (ok. 200 g)

Ribeye Steak – 159 zł (wet-aged ok 500 g)

Ribeye Steak  – 199 zł (wet-aged ok 600 g)

New York Strip – 199 zł (wet-aged ok 550 g)

Top round steak – 30 zł/100 g

Denver Cut steak – 30 zł/100 g

DOJRZEWANIE NA SUCHO

New York Steak – 299 zł (dry- aged) powyżej 700 g

Rib Steak – 299 zł (dry-aged) 800 g

T-Bone Steak – 349 zł

 

PRZYSTAWKI

Grillowany szpik kostny z chimichurri – 29 zł

Tatar z estragonowym aioli – 39 zł

Gambas al ajillo – 59 zł
Krewetki smażone w oliwie z czosnkiem i papryczka chili

Przegrzebki beurre blanc – 79 zł

Pasztet z gęsich wątróbek – 18 zł

Langres z musem z fig – 65 zł

Bakłażan zapiekany z mozzarellą i pomidorami – 18 zł

 

DANIA GŁÓWNE

Wołowina w winie puree ziemniaczane i sałatka – 42 zł
Grillowany łosoś z puree ziemniaczanym i szpinakiem – 36 zł

Grillowana pierś z kurczaka z frytkami i sałatką – 32 zł
 

DESERY

Zabajone – 22 zł

Crème brulee – 19 zł

Lody z z gorącymi malinami – 22 zł

Parfait z owoców sezonowych – 22 zł

Crepes Suzette – 25 zł
 

Opinie (1)

1 opinia dla Gdańska Stekownia

  1. Oceniony 5 na 5.

    Maciej Pawlikowski

    W mojej ocenie najlepsze steki w Trójmieście. Podawane mięso pochodzi z ich własnej hodowli zlokalizowanej na Kaszubach. Ostatnio próbowałem Ribsteak’a (waga do 800gram – załączam zdjęcie), cena pewnie nie zachęca, ale dla miłośników tego typu kuchni jest to rozkosz dla podniebienia:) próbowałem również inne pozycje z menu i szczerze polecam Ribeye Steak sezonowany “na mokro”. Serwują też świetnego tatara z odrobiną brandy w kieliszku – świetne połączenie. Polecam restaurację !!

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *