Kacza kolacja

133 zł/os.

  • OFERTA DLA: 8-50 gości
  • LOKALIZACJA: Sopot/Gdynia
  • CZAS TRWANIA: 19.30 do 22.00
  • W CENIE: rezerwacja specjalnego stołu JeyJey, serwowana wykwintna kolacja, wino/kawa herbata, woda w karafkach

    --> menu na dole strony

    • 133 zł
    • 130 zł
    • 130 zł
    • 75 zł
    • 150 zł
    • 265 zł
    • 230 zł
    • 450 zł
    • 30 zł

Opis

Opis

Wyjątkowa restauracja. Szef kuchni wraz z zespołem wydobywają z polskiej kuchni to, co najszlachetniejsze i najlepsze.
Kompozycja smaków i zapachów gwarantuje ogień z kominka, aromat pieczonej dziczyzny, nalewki, konfitury, zioła oraz marynaty.

Państwa goście docenią kunszt włożony w każdy detal – wystrój, obsługę, kuchnię.

Przygotowaliśmy smakowite menu do wyboru
Do każdej rezerwacji 1 but. wina w cenie (powyżej minimalnej liczby osób ilość wina ustalana indywidualnie) lub kawa/herbata do deseru.
Istnieje możliwość domówienia mocniejszych alkoholi z szerokiego menu.

Propozycje dań z menu poniżej:

  • Czekadełka: pieczywo, marynaty, pasztet, smalec
  • Rosół z kaczki z domowym makaronem, mięsem i marchwią
  • Delikatny mus z kaczych wątróbek z sosem malinowym, marynowaną śliwką, chips z jarmużu oraz grzanki pszenne
  • Pół kaczki nadziewanej jabłkami z majerankiem i czosnkiem podana z zasmażanymi ziemniakami, modrą kapustą duszoną w winie z rodzynkami oraz sosem żurawinowo-porzeczkowym
  • Kieliszek wina (125ml)

Cena: 133 zł/os.

  • Czekadełka: pieczywo, marynaty, pasztet, smalec
  • Zupa szczawiowa z jajkiem poche
  • Polędwiczka wieprzowa z sosem borowikowym, pęczotto botwinnikowym i purée z buraka 
  • Beza kruszona z kremem mascarpone oraz owocami sezonowymi
  • kawa, herbata, soki

Cena 130 zł/os.

  • Czekadełka: pieczywo, marynaty, pasztet, smalec
  • ZUPA:
    Staropolski żurek gotowany na domowym zakwasie z białą kiełbasą własnego wyrobu i jajkiem zielononóżki
  • DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
    Pręga wołowa wolno pieczona w czerwonym winie i warzywach, podana na maślanym puree z pieczonych ziemniaków, glazurowanym brokułem , sosem z suszonego podgrzybka i wołowej esencji
    lub
    Filet z dorsza z kolbą młodej kukurydzy, kaszą kukurydzianą, selerem naciowym i sosem jabłkowo-cytrynowym
  • DESER:
    Beza z kremem migdałowym i owocami sezonowymi
  • Pakiet napoi: woda,soki, kawa, herbata

Cena: 130 zł/os.

Opinie (0)

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Kacza kolacja”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *