Kacza kolacja
133 zł/os.
0,00 zł
- OFERTA DLA: 8-50 gości
- LOKALIZACJA: Sopot/Gdynia
- CZAS TRWANIA: 19.30 do 22.00
- W CENIE: rezerwacja specjalnego stołu JeyJey, serwowana wykwintna kolacja, wino/kawa herbata, woda w karafkach
Kategoria: Kolacje urodzinowe
Opis
Opis
RESTAURACJA NA KOLACJĘ URODZINOWĄ:
Wyjątkowa restauracja! Szef kuchni wraz z zespołem wydobywają z polskiej kuchni to, co najszlachetniejsze i najlepsze.
Kompozycja smaków i zapachów gwarantuje aromat pieczonej dziczyzny, ogień z kominka, nalewki, konfitury, zioła oraz marynaty.
Państwa goście docenią kunszt włożony w każdy detal – wystrój, obsługę, kuchnię.
URODZINOWE MENU:
Przygotowaliśmy trzy smakowite opcje menu. w ostatnim wariancie Wasi goście na miejscu mogą wybrać swoje ulubione danie.
Każde menu zawiera:
-czekadełko
-zupę
-danie główne
-deser
Do każdej rezerwacji można dobra wino lub kawę/herbatę do deseru.
Istnieje możliwość domówienia mocniejszych alkoholi z szerokiego menu.
PROPOZYCJE MENU PONIŻEJ:
- Czekadełka: pieczywo, marynaty, pasztet, smalec
- Rosół z kaczki z domowym makaronem, mięsem i marchwią
- Delikatny mus z kaczych wątróbek z sosem malinowym, marynowaną śliwką, chips z jarmużu oraz grzanki pszenne
- Pół kaczki nadziewanej jabłkami z majerankiem i czosnkiem podana z zasmażanymi ziemniakami, modrą kapustą duszoną w winie z rodzynkami oraz sosem żurawinowo-porzeczkowym
- Kieliszek wina (125ml)
Cena: 133 zł/os.
- Czekadełka: pieczywo, marynaty, pasztet, smalec
- Zupa szczawiowa z jajkiem poche
- Polędwiczka wieprzowa z sosem borowikowym, pęczotto botwinnikowym i purée z buraka
- Beza kruszona z kremem mascarpone oraz owocami sezonowymi
- kawa, herbata, soki
Cena 130 zł/os.
- Czekadełka: pieczywo, marynaty, pasztet, smalec
- ZUPA:
Staropolski żurek gotowany na domowym zakwasie z białą kiełbasą własnego wyrobu i jajkiem zielononóżki - DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
Pręga wołowa wolno pieczona w czerwonym winie i warzywach, podana na maślanym puree z pieczonych ziemniaków, glazurowanym brokułem , sosem z suszonego podgrzybka i wołowej esencji
lub
Filet z dorsza z kolbą młodej kukurydzy, kaszą kukurydzianą, selerem naciowym i sosem jabłkowo-cytrynowym - DESER:
Beza z kremem migdałowym i owocami sezonowymi - Pakiet napoi: woda,soki, kawa, herbata
Cena: 130 zł/os.