Steak Night
od 155 zł/os.
0,00 zł
- OFERTA DLA: 10-40 gości
- LOKALIZACJA: Gdańsk Starówka
- CZAS TRWANIA: do 23.00
- W CENIE: specjalnie nakryty stół, steak night lub trzydaniowa kolacja do wyboru
Opis
Opis
RESTAURACJA NA URODZINY:
Lokal, który serwuje mięso z własnej hodowli z gospodarstwa z samego serca Kaszub.
Cieszymy się, że możemy Państwa ugościć w naszej restauracji z niezapomnianym widokiem na zabytkową część Gdańska oraz wyjątkowe Długie Pobrzeże nad Motławą.
Słyniemy z wyśmienitych steków, które pochodzą z połączenia dwóch wspaniałych ras bydła – japońskiego Wagyu oraz
argentyńskiego Angusa. Nasz personel z całą pewnością zadba o Państwa komfort i najwyższy standard kulinarnych wrażeń.
NAJLEPSZE MIĘSO Z KASZUBSKIEJ HODOWLI:
Woły karmione są ekologiczna paszą bez stymulatorów wzrostu i antybiotyków. Rasa Kobe (Wagyu) jest uznawana na całym świecie jako rasa najwyższej jakości.
Steaki charakteryzują się niezwykłą delikatnością i aromatem. Unikalnym elementem wołowiny Wagyu jest to, że ich tłuszcz
zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, co stawia je w rzędzie tłuszczów zdrowych, a także nadaje niepowtarzalną głębię
smaku.
URODZINOWY PAKIET ZAWIERA:
– specjalna rezerwacja stolika urodzinowego w godz. 19:00 – 23:00
– dedykowany kelner
– woda w karafkach
– do końcowego rachunku zostanie doliczona opłata za serwis w wysokości 10%
DEGUSTACJA STEKÓW:
Opcja VIP daje możliwość spróbowania Twoim gościom mięsa z różnych części krowy. Ilość porcji jest wyliczona tak aby nikt nie wyszedł z kolacji głodny.
URODZINOWE MENU:
Poniżej wybór jedzenia z menu.
PRZYSTAWKI
• Krem z pomidorów
lub
•Sałata Ceasar (sałata rzymska | pierś z kurczaka | pomidorki koktajlowe | grzanki | parmezan | sos Ceasar)
BURGER
•Z szarpana wołowiną (wolno pieczona szarpana wołowina | piklowana czerwona
cebula | sałata | ogórek kiszony | sos majonezowo-chrzanowy)
DESER
•Lody waniliowe z gorącymi malinami
cena: 165 zł/os.
ZUPA
•Francuska zupa cebulowa z grzankami i parmezanem
DANIA GŁÓWNE
•Wołowina duszona w czerwonym winie serwowana z sałatą cesar i puree ziemniaczanym zapiekanym z parmezanem
lub
•Grillowany steak siekany z puree i sałatą z autorskim sosem vinegrette
DESER
•Creme brule
cena: 193 zł/os.
PRZYSTAWKI
•Tatar z wołowiny Wagyu serwowany z estragonowym aioli, koniakiem , jajkiem przepiórczym i grzankami
lub
•Grillowany szpik kostny z grzankami i sosem chimichurri
STEAKI W STÓŁ
•Rumpsteak 350g x 2
•Ribeye Steak 500g x 2
•Tomahawk 1kg
DODATKI
•Ziemniaki pieczone z masłem ziołowym
•Frytki steakhouse smażone w tłuszczu wołowym
•Sałata Crosby Wadge
Cena: 240zł/os. (menu dla 10 osób)
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.